Министърът на външните работи Светлан Стоев заяви, че МВнР ще предложи

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев заяви, че МВнР ще предложи
Коментари Харесай

МВнР предлага българите в чужбина да гласуват по пощата

 Министърът на външните работи Светлан Стоев съобщи, че МВнР ще предложи промени в изборното законодателство с цел разбиране на гласуване по пощата за българите в чужбина с предварителна регистрация на тези, които желаят да гласоподават, както и съставяне на Районна изборна комисия " Чужбина ". 

" На последните избори в чужбина са открити 782 секции, което е връх спрямо предходни избори. За сравнение през април са били 484. Секции е имало в 68 страни, дали своят вот са 173 843 български жители, което е с 4 % по-малко от изборите през април ", сподели Калин Анастасов от работната група.

По думите му в чужбина българите са избрали да гласоподават с машини. 129 280 души са били дописани в изборните описи в деня на изборите, което е голям брой и затруднява работата на изборните комисии, сподели Иван Кондов. 

25 000 български жители са се записали авансово за изборите, само че не са отишли да гласоподават.

Транспортирането на над 40 тона материали и машини е провело Министерство на външните работи в последния месец и половина до разнообразни краища на света. До 25 юли следва да се върнат в страната всички машини за гласоподаване, все още 125 към този момент са в България.

От Министерство на външните работи предвидиха, че за идните президентски избори ще се открият повече секции в чужбина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР